heksentips voor beginnende heksen

Heksentips voor beginners

Geschatte leestijd: 11 minuten

Ik weet nog goed hoe het was om met hekserij te beginnen. Dat was ruim 45 jaar geleden, in een tijd waar je nog niets kon opzoeken op het internet. Gelukkig had ik een aantal wijze vrouwen om mij heen en had ik geen internet nodig om mijn weg te vinden. Vooral mijn oma was een wijze vrouw van wie ik veel heb geleerd. Omdat ik de kennis die ik heb opgedaan graag met je deel, vind je hieronder 10 heksentips voor beginnende heksen, waar je ook iets aan kan hebben als je al langer bezig bent met hekserij.

* Vanwege de leesbaarheid schrijf ik alleen over de vrouwelijke heks. Dat betekent echter niet dat elke heks een vrouw is. Iedereen, vrouw, man of anders kan een heks zijn.

Blog » Heks worden 

Inhoudsopgave

Heksentip 1: Omarm kracht van de eenvoud

Een van de belangrijkste heksentips vind ik de volgende: hou het simpel! Dat geldt voor alles wat voor jou bij hekserij hoort, maar vooral voor rituelen en magie. Maak je de rituelen en handelingen die je als heks uitvoert te ingewikkeld, dan gaat de betekenis ervan verloren. Je handelingen worden een doel op zich in plaats van een manier om iets te bereiken. Probeer je te concentreren op dat wat je wilt bereiken.

Voorbeeld

Als ik kaarsenmagie doe, geef ik die kaars eerst een speciale behandeling. Daarna zet ik hem op een speciale plek neer en vertel ik de kaars wat zijn doel is. Dan steek ik hem aan. Dit alles helpt me om mijn energie en die van de brandende kaars te bundelen en te richten. Als ik de kaars gewoon zou aansteken, zonder hem eerst op een speciale manier te behandelen, zou mijn ritueel veel minder krachtig zijn.

Zorg dat alles wat je doet voor jou zinvol is en laat dingen die niet echt nodig zijn weg. Voer alleen rituelen en magische handelingen uit die echt iets voor jou betekenen, maar pas tegelijkertijd op dat je niet te ver gaat in het ‘uitkleden’ van je hekserij. Het gaat allemaal om het evenwicht dat diepgang en balans in jouw heksenpraktijk brengt. Wat vind jij belangrijk en wat wil jij uit jouw hekserij halen?


Kun je wel wat extra tips over rituelen en magie gebruiken, lees dan deze heksenboekjes


Tip 2: Maak regelmatig contact met jezelf en de aarde

Dit contact maken wordt wel aarden of gronden genoemd. Zelf zeg ik meestal ‘wortelen’. Jezelf aarden maakt je kalmer en evenwichtiger. Daardoor kom je in balans als mens en als heks. Je versterkt als het ware je fundament. Als heks heb je dat nodig, omdat je het meeste uit jezelf en je heksenpraktijk haalt wanneer je vanbinnen in evenwicht bent. Jezelf aarden hoeft niet veel tijd te kosten. Een paar minuten is voldoende.

Een extra heksentip: wil je begeleiding bij het aarden, beluister dan de geleide meditatie ‘Jezelf aarden.

Tip 3: Ga aan het werk!

Ook al heb ik mijn hele leven een aantal fijne leraressen gehad, ze hebben mij hun kennis en ervaringen nooit op een zilveren dienblad aangeboden. Daar was ik niet altijd blij mee, vooral toen ik jong was, maar later begreep ik de reden. Er is maar één persoon die hekserij kan vormgeven op een manier die bij jou past. Dat ben jij zelf!

Als alles haarfijn aan je wordt uitgelegd lijkt dat heel fijn en makkelijk. Je bespaart in eerste instantie veel tijd. Maar als je blindelings vertrouwt op de informatie en mening van andere mensen eindig je met een heksenpraktijk die niet weerspiegelt wie jij bent. Je raakt los van waar het echt om gaat: om jou en wat jij nodig hebt om op een fijne en bevredigende manier als heks door het leven te gaan.

Ga daarom zelf op onderzoek uit! Dat kost tijd en moeite, maar daardoor ontdek je wel snel wat bij jou past. Gebruik andere heksen als inspiratiebron, zonder blindelings achter ze aan te rennen. Vind je het moeilijk om helemaal op eigen houtje beginnen? Volg dan de gratis minicursus ‘Hoe begin je met hekserij’. Deze minicursus biedt je handvatten om je op weg te helpen bij het onderzoeken van jouw persoonlijke heksenpad. Het inschrijfformulier staat onderaan dit blog.

Tip 4: Vind betrouwbare informatie over hekserij

Het vinden van goede info is best lastig, want hoe weet je welke informatie over hekserij betrouwbaar is? Dat is moeilijk te bepalen, vooral als je net begint met zoeken. Er zijn zoveel websites te vinden en zoveel heksenboeken geschreven dat het verwarrend kan zijn. En dat is niet alles. Tegenwoordig zijn er veel verschillende vormen van hekserij. Het is zelfs zo dat de meningen over wat hekserij is verdeeld zijn.

De beste heksentips die ik je kan geven zijn deze: vertrouw op je onderbuikgevoel en raadpleeg over hetzelfde onderwerp ten minste drie verschillende bronnen. Stel jezelf tijdens en na raadplegen van deze bronnen de volgende vragen:

  • Wat vind ik hiervan?
  • Ben ik het ermee eens?
  • Zo nee, hoe zie ik het zelf?

Tip 5: Heb geduld en zet door!

Verwacht niet dat alles snel en makkelijk zal gaan als je met hekserij begint. Je kunt jouw heksenpraktijk niet van de ene op de andere dag vormgeven. Leren kost tijd en moeite. Ik praktiseer al tientallen jaren en ik leer nog steeds elke dag bij. Als je haast hebt, word je slordig en onderzoek je jouw mogelijkheden niet goed. Vermijd haastige spoed, want die is zelden goed. Ervaar je zoektocht naar antwoorden bewust. Neem de tijd en zet kleine stappen tegelijk. Zo leer je uiteindelijk het meest.

heksentips

Tip 6: Zoek uit wie jij bent en wat hekserij voor jou betekent

Wie ben jij en waarom voel je je aangetrokken tot hekserij? Als je dat weet, wordt het ineens veel gemakkelijker om hekserij vorm te geven op een manier die bij je past. Je begrijpt dan waar je interesses liggen en waar je naar op zoek bent.

Schrijf bijvoorbeeld eens uitgebreid op hoe je jezelf ziet, wat je van hekserij verwacht en wat hekserij voor jou persoonlijk betekent. Lees na een week terug wat je hebt opgeschreven. Zo krijg je waarschijnlijk als vlug een idee van wat je als eerste zou willen leren of waar je verdieping wilt aanbrengen.

Vind je het erg moeilijk om je gedachten te formuleren, maak dan een tekening of vertel jezelf hardop wie je bent en wat hekserij voor jou betekent. Misschien kunt je je stem opnemen terwijl je dit doet. Maak echt kennis met jezelf, want dan leer je de heks in jou ook beter kennen.

Heksentip 7: Wees niet bang om iets verkeerd te doen

Ik krijg regelmatig berichten van heksen die bang zijn om iets verkeerd te doen. Vaak wordt dit gevoel gevoed door het idee dat fouten maken tijdens rituelen gevaarlijk is. Ik geloof niet dat dit klopt. Ik heb als heks en wijze vrouw veel fouten gemaakt, zelfs grote. Ik ben er nog steeds en voel me prima.

Gaat er iets mis dan is dat niet zo erg. Probeer met de stroom mee te gaan en luister naar je innerlijke stem. Jaagt een ritueel of magische handeling je al angst aan voor je eraan begint, dan ben je er misschien nog niet aan toe en kun je het beter uitstellen.

Word je bang tijdens een ritueel dan kan het helpen om jezelf te aarden zodat je weer rustig wordt vanbinnen. Lukt dat laatste niet, beëindig dan je ritueel en schrijf je ervaringen op. Je kunt ervan leren.

heksentips

Tip 8: Maak plezier!

Een van mijn favoriete heksentips is deze: neem jezelf niet te serieus en maak plezier! Er mag best gelachen worden tijdens rituelen. Vrolijkheid brengt positieve energie en dat beïnvloedt je heksenpraktijk op een gunstige manier. Probeer je heksenrituelen te vieren en maak er iets moois van. Dat helpt je omgaan met de onvermijdelijke schaduwen die je zal tegenkomen, net als ieder ander. En dat brengt me bij de volgende tip.

Heksentip 9: Leer met vallen en opstaan

We maken allemaal fouten en soms gaan dingen anders dan we voorzien hadden. Dat geeft niet want die momenten zijn kansen. Je kunt er veel van leren. Ik ben ervan overtuigd dat leren met vallen en opstaan ​​de beste manier is om te verder te komen, juist als je met hekserij bezig bent. Iets anders wat ik heb geleerd door mijn 40+ jaar ervaring, is dat de meeste kennis die we nodig hebben om als heks te leven en praktiseren al aanwezig is. Het ligt diep verborgen in het onderbewustzijn. Slechts een klein deel van de kennis van de heks komt uit boeken, video’s en andere bronnen zoals dit blog. Het is de kunst om jouw verborgen innerlijke kennis te bereiken.

Tip 10: Wees spaarzaam met je eigen energie

Deze heksentip is vooral een aandachtspunt tijdens het praktische deel van wat heksen doen. Rituelen en magische handelingen kunnen veel energie kosten. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je spreekwoordelijke batterij niet leeg raakt, maar dat je die gaandeweg oplaadt.

Tijdens de geleide meditatie ‘Energie opwekken’ ervaar je hoe je je eigen innerlijke energie kunt opwekken en sturen. Pas je deze meditatie aan, dan kun je jezelf opladen met de energie die je opwekt. Stel je voor dat de kleine zon wordt gevoed door energie die buiten jouzelf bestaat. Door die energie naar je toe te halen laad je jezelf op.

Heksentips | Conclusie

Lees je tussen de regels door, dan zie je twee tips vaak terugkomen: vertrouw op je gevoel en neem de tijd. Als je dat doet kom je al snel verder op je pad en ontdek je steeds weer iets nieuws. Wil je de gratis minicursus ‘Beginnen met hekserij’ volgen? Schrijf je hieronder dan in voor de Magische Mail. Daarna kun je de minicursus downloaden.


Elke maand verstuur ik een mail vol heksenweetjes, tips, handige info en de nieuwste blogs. Schrijf je hieronder in.

VERGEET NIET OM JE INSCHRIJVING TE ACTIVEREN. CHECK JE SPAM!

hekserij

Over Yekaterina

Mijn naam is Yekaterina Siebelewsky en ik ben een wijze vrouw, ook wel traditionele heks genoemd. Ik ben ruim 40 jaar geleden als heks begonnen en net als ieder ander heb ik met vallen en opstaan geleerd wat hekserij inhoudt. Ik weet dus hoe moeilijk het kan zijn om je weg te vinden, zeker wanneer je net begint. Daarom deel ik mijn kennis en ervaringen graag met jou via mijn blogs, boeken en cursussen. Lees meer…


Deel dit via:

You cannot copy content of this page