heks worden

Ben ik een heks?

Hoe weet je dat je een heks bent?

Geschatte leestijd: 6 minuten

Als je deze blogpost leest, doe je dat waarschijnlijk met een reden. Misschien ben je op zoek naar wie en wat je bent. Misschien voel je iets diep in jezelf dat je aanspoort om informatie en meer kennis over jezelf te zoeken en om het pad te ontdekken dat je misschien wilt volgen. Is het de weg van de heks of is het iets anders? Ben je een heks of niet? Tientallen jaren geleden had ik deze twijfels ook. Soms met en vaak ook zonder de hulp van anderen ontdekte ik wat mijn wegen waren. Om jou op weg te helpen deel ik mijn ervaringen en geef ik je handvatten waarmee je het antwoord zult vinden op de vraag: ‘Ben ik een heks?’

Blog » Heks worden 

Inhoudsopgave

Mijn persoonlijke ervaringen

Ik wist al van jongs af aan dat ik een wijze vrouw was. Mijn opvoeding was daar gedeeltelijk de oorzaak van, maar ik had ervoor kunnen kiezen om het pad van de wijze vrouw niet te volgen. Het was een keuze, mijn beslissing, niet iets dat mij werd verteld te doen. Als klein meisje was ik altijd al bezig met het maken van toverdrankjes. Ik gebruikte planten en kruiden uit de tuin, ook al wist ik nog niet wat ik deed. Ik verzon op een speelse manier spreuken en sprak met dieren, planten en bomen. En ik geloofde, nee, ik wist dat er feeën en andere magische wezens bestonden. De mystieke wereld trok me aan als een magneet en dat veranderde nooit. Het werd steeds duidelijker dat ik geboren was als een wijze vrouw en traditionele heks; ik had het al in me toen ik ter wereld kwam. Als kind had ik ook een aantal beangstigende ervaringen. Ik zag bijvoorbeeld entiteiten in mijn slaapkamer, maar na een tijdje begreep ik dat ze er niet waren om me kwaad te doen. Integendeel, ik had het gevoel dat ze over me waakten en ik begon met ze te communiceren. Soms zie ik ze nog steeds en ze zij altijd bij me.

WIL JE HEKS WORDEN? LEES DAN OOK DIT ARTIKEL

Een zoektocht naar antwoorden

Toen ik traditionele hekserij en het wijze vrouwenambacht begon te bestuderen en er steeds meer over leerde, vielen veel dingen als vanzelf op hun plaats. Dit was precies wat ik voelde dat ik moest doen. En mijn honger naar meer kennis maakte dat ik mijn wijze vrouwenpad met groot enthousiasme verkende. Mijn overleden grootmoeder, die een zeer wijze vrouw was, was een van mijn grootste leraressen. Ze bood mij haar kennis echter niet op een presenteerblad aan, ik moest zelf aan het werk. In mijn vroege tienerjaren begon ik over de tarot te leren. Er was toen geen internet, dus ik was een regelmatige bezoeker van de bibliotheek en las alle boeken over de mystieke wereld die ik te pakken kon krijgen. Ik leerde over folklore, de heksenjacht en sjamanisme. Ik las over volksmagie, kruidengeneeskunde en nog veel meer. Boeken over moderne hekserij waren nog niet beschikbaar (of in ieder geval niet in mijn bibliotheek) en in mijn latere leven heb ik niet meer dan een of twee werken over hekserij gelezen. Ik voelde de behoefte niet echt, want de fundering van mijn kunde was er al, voornamelijk beïnvloed door mijn afkomst.

Door de schaduwen lopen om het licht te vinden

Ik begon mezelf steeds beter te leren kennen, niet alleen mijn lichte kant maar ook mijn schaduwen. Je moet immers door de duisternis reizen om het licht te bereiken. Ik ontdekte dat er als wijze vrouw maar één goede manier is om dingen te doen en dat is mijn eigen manier. Begrijp me niet verkeerd, ik denk niet dat ik alles weet en natuurlijk bezit ik niet alle wijsheid. Absoluut niet. Want al heb ik door de jaren heen veel geleerd, er is veel meer wat ik niet weet. Het enige wat ik duidelijk wil maken door dit te vertellen is dat mijn kunde een puur persoonlijk pad is. Niemand kan mij vertellen wat voor mij het beste werkt. Daarom werd ik altijd aangemoedigd om dingen op mijn eigen manier te doen en om mijn hart en innerlijke stem te volgen. Naar mijn mening is dit voor anderen eveneens belangrijk. Zelfs als je opgroeit in een familie van wijze vrouwen moet je zelf je pad ontrafelen, want jij bent de enige die daartoe in staat is. Dus laten we teruggaan naar de hoofdvraag waar het in deze blog om gaat:

De vraag: ‘Ben ik een heks?’

Probeer de vragen hieronder eens voor jezelf te beantwoorden:

  • Voel je diep van binnen dat je een heks bent?
  • Voel je je aangetrokken tot de mystieke werelden?
  • Voel je je nauw verbonden met de natuur?
  • Geef je om alles wat leeft, groeit en bloeit?
  • Heb je het gevoel dat de tarot of andere divinatiemethoden je aantrekken?
  • Heb je het gevoel dat alles bezield is?
  • Wil je jezelf door en door leren kennen?

Misschien heb je al gemerkt dat ik vaak de woorden voel je gebruik. Ik heb dit met een reden gedaan. Als je het gevoel hebt dat je een heks bent, ben je dat waarschijnlijk ook. Hier is geen regel voor. Niemand anders kan je vertellen of je een heks bent. Alleen jij weet wie en wat je bent. Dus stel jezelf de vraag ‘Ben ik een heks?’ En luister naar wat je gevoel je vertelt. Dan heb je je antwoord op deze vraag. Is je antwoord ‘ja, ik ben een heks!’, Dan moedig ik je aan om je heksenpad te gaan verkennen door te lezen, luisteren en kijken, je intuïtie te volgen en door dingen zelf uit te proberen. Maar vooral door alle informatie die je tegenkomt zelf te bevragen.

Volg de gratis minicursus hekserij!

Wil je met hekserij beginnen, maar weet je niet hoe? Volg dan de gratis minicursus hekserij. Zeven dagen lang ga je aan de slag met vragen en oefeningen die jou helpen om je eigen weg te vinden in hekserij. Je legt de basis voor een uniek heksenpad dat helemaal bij jou past.

hekserij

Over Yekaterina

Mijn naam is Yekaterina Siebelewsky en ik ben een wijze vrouw, ook wel traditionele heks genoemd. Ik ben ruim 40 jaar geleden als heks begonnen en net als ieder ander heb ik met vallen en opstaan geleerd wat hekserij inhoudt. Ik weet dus hoe moeilijk het kan zijn om je weg te vinden, zeker wanneer je net begint. Daarom deel ik mijn kennis en ervaringen graag met jou via mijn blogs, boeken en cursussen. Lees meer…


Deel dit via:

You cannot copy content of this page